Welke genres vallen nou onder de EDM muziek?

De Electronic Dance Music wereld kent heel veel genres en ook subgenres. In dit artikel wordt behandeld wat nu echt de verschillen zijn in deze genres. Wij als schrijvers hebben ervoor gekozen om specifiek de verschillen in de House/Dance genre uit te werken. Onze voorkeur ligt hier het meest op, en we gaan op deze blog ook het diepst in op vooral de House/Dance.

De genre ‘House’ is in de loop van de jaren steeds populairder geworden. Wat begon bij de gabberhouse in de 90’s is uitgegroeid tot een van het meest geluisterde genres wereldwijd. Vooral op festivals en uitgaansgelegenheden wordt het veel gedraaid. Er zijn verschillende soorten House, hieronder worden de verschillende van de meest bekende varianten omschreven:

Deep House
Heeft een langzamer tempo (120-126 bpm) dan de meeste andere housemuziek en er zijn dan ook jazz- of soulmuzieksamples in terug te vinden. Een van de opkomende talenten in Nederland in deze genre is de 19-jarige Oliver Heldens. Bekend van het top-40 nummer ‘Gecko‘.

Electro House
Is een combinatie van deep house, minimal techno en de klassieke electro uit de jaren ’70. Een aantal bekende DJ’s in deze genre zijn: Fedde le Grand, Martin Garrix, Afrojack, Hardwell.

Progressive House
LIgt in de buurt van Trance en toch onder house valt. De muziek is gebaseerd op een ritme met daarover melodieën en stem. Het tempo ligt daarentegen wel lager dan bij trance. Bekende DJ’s in deze genre zijn: Avicii, Nicky Romero, Deadmau5.

Club House
Kenmerkt zich vooral door de vrolijke melodieën en vocals. Ondanks de vrolijke melodie liggen de beats per minuut (bpm) wel hoger dan de andere house genres. De afgelopen jaren zijn vooral de volgende DJ’s bekend in deze genre: Gregor Salto, Lucien Foort, Sidney Samson, Don Diablo en Laidback Luke.

Trance
Hierbij ligt de nadruk op de melodie en de euforische sfeer. Een trance-nummer begint vaak met een eentonige beat en na verloop van tijjd komt er steeds meer percussie en melodie bij. Armin van Buuren is een van de bekendste DJ’s in deze catagorie.

De EDM wereld kent ook nog een aantal andere bekende genres:
– Dubstep
– Hardcore
– Hardstyle
– Techno
– Trap
– Rave
– Big Beat
– Disco
– Drum & Bass

In de onderstaande video kun je echt overduidelijk de verschillen horen tussen deze genres. Wij zijn wel benieuwd naar welke genre jouw smaak uitgaat. Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s